HTML

Gondolatok, érzések

Ahogy egy lány látja a világot. Érzések, gondolatok, élethelyzetek. Ideírom a nap történéseit, azokat a dolgokat, amelyek foglalkoztatnak, belső párbeszédeimet, és egyéb írásokat.

Utolsó kommentek

  • Robi: Tárd fel magad, Bocsi. :) (2008.06.01. 12:21) Egyelőre
  • Robi: Amiket ide irtál azok a Te gondolataid élrzéseid tapasztalataid. Belőled csak egy van a világon. ... (2008.06.01. 12:20) Egyelőre
  • Robi: Kár volna és szegényes a net ha nem olvashatnánk azokat a szivből jövő értékes gondolatokat amiket... (2008.06.01. 12:16) Egyelőre
  • Vladek: Csatlakozom az előttem szólóhoz, sokan szeretnénk a blogod olvasgatni. Engedtessék meg, hogy a Nio... (2008.05.31. 20:36) Egyelőre
  • Gyöngyi: Tessék újra megnyitni a blogot! (2008.05.31. 15:07) Egyelőre
  • Utolsó 20

2008.01.30. 09:54 Niola

Paulo Coelho idézetek II.

Paulo Coelho: Veronika meg akar halni

című könyvéből kiírt idézetek.

 

"A világ csak ne ítélkezzen. Csak a magunk szenvedését tudjuk fölmérni (...)."

 

"Mindig próbáljuk mentegetni a szeretteinket."

 

"Aztán újból teherbe esem a ritka és túl gyorsan múló szerelmes éjszakák egyikén. Mindenkinek azt mondom majd, hogy csak a gyerekeimért élek, holott valójában ők nem lennének az én életem nélkül."

 

"Nem az számít, amit a testemen lát, hanem ami a lelkemben történik."

 

"Az emberek nagyrésze úgy fogadta mások tragédiáit, mintha nagyon szeretne segíteni - holott valójában nagyon is élvezték mások szenvedését, s boldognak érezhették magukat, hogy mindez nem velük történik, mert az élet kegyes hozzájuk."

 

"Nem adja meg neki azt az örömet, hogy az ő állapotát használja föl arra, hogy elterelje a gondolatait saját kudarcairól."

 

"Úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják."

 

"Azt hiszik, hogy normálisak, csak azért, mert mind egyformák."

 

"Nem vagyok hajlandó mellre szívni olyan emberek megjegyzéseit, akiket soha életemben nem láttam, és nemsokára soha többet nem is fogok."

 

"Amikor bevettem a gyógyszereket, egy olyan embert akartam megölni, akit gyűlöltem. Nem tudtam, hogy más Veronikák is rejtőznek bennem, akiket tudnék szeretni."

 

"Az ember nem képes megemészteni a boldogságot."

 

"Sokkal természetesebb lenne, ha mindig csak akkor ennénk, amikor tényleg éhesek vagyunk."

 

"- Mi a valóság?

- Amit a többség annak tart. Nem feltétlenül a legjobb, és biztosan nem is a leglogikusabb, de ez felel meg leginkább a közösségi érdekeknek."

 

"El akar kerülni minden külső támadást, ezért a saját belső fejlődését is akadályozza."

 

"Kiálltátok a két legnehezebb próbát a lélek útján: a türelem próbáját, mert kivártátok a megfelelő pillanatot, és a bátorság próbáját, mert nem tántorított el, amit láttatok."

 

"- Mi az az igazi Én?

- Az, ami valójában te vagy, nem pedig az, amit csináltak belőled."

 

"Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér."

 

"Legalább minden újabb napot csodaként él meg. Hiszen valójában minden nap csoda, ha belegondolunk, mennyi minden történhet velünk törékeny kis életünkben."

Szólj hozzá!

Címkék: coelho idézet


A bejegyzés trackback címe:

https://niola.blog.hu/api/trackback/id/tr33317527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása